להתקדם בחיים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 09/06/24 09:50 ג בסיון התשפד

שאלה

שלום הרב אני בת 22 אני רוצה להרגיש שאני עושה התקדמות רוחנית ולדעת יותר על תפילות ברכות חגים ושבת ואין לי מושג אם אני במקום הנכון ויודעת מספיק בשביל להקים בית ותך כדי ללמוד או שאני צריכה ללמוד עוד ורק אז לנסות להיפגש?

אשמח לעצות איך להתמיד בלמידה וליישם ולזכור את מה שאני לומדת אני מנסה לקרוא כל מיני ספרים אבל מרגישה שאני שוכחת את הרוב אח"כ.

אשמח לעצות חוץ מליווי של מישהו כי אין לי מושג למי לפנות בצורה פרונטלית

תודה מראש על העזרה

תשובה

שלום

את באמת צודקת שחלק משמעותי מההתקדמות הרוחנית היא בידיעת ההלכה וקיומה.

אני ממליץ למצוא ספרים שהסגנון שלהם בהיר וטוב לך (למשל שמירת שבת כהלכתה, יש סדרת ספרים חדשה טובה בשם 'אהלי הלכה' על החגים, 'וזאת הברכה' ועוד רבים. יש תוכניות של 'צורבא מרבנן' ללימוד הלכה), ויש גם שיעורים טובים ברשת.

ממליץ להשתדל ליישם מה שאת לומדת, מה שיעזור להפנמת הדברים.

למרות מה שכתבת, אני חושב שכן כדאי גם להיות בקשר עם דמות כלשהי או סתם אישה תורנית שתוכל ללוות, ועוד יותר אם אפשר ללכת לאיזושהי מדרשה.

אם תכתבי בשאלה נוספת את מקום מגורייך, אוכל לנסות לסייע במציאת משהו כזה.

כלטוב