שמירת שבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/06/24 11:53 כח באייר התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

אני מאוד רוצה להתחיל לשמור שבת אך אני בא ממשפחה שהיא חילונית לגמרי ואני נורא מפחד מהתגובה של ההורים שלי ברגע שאספר להם בגלל שאמא שלי מאוד מרוחקת מהדת תוכל לתת לי טיפ איך להתחיל או משהו כזה ?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

קשה לעשות שינוי, גם לך וגם לסביבה שלך. הפתרון הוא: 'תהליך' לא לעשות שינוי גדול אלא לעשות כל הזמן שינויים קטנים - בסוף מכל השינויים הקטנים תתקדם הרבה יותר.

תתחיל בדברים קטנים. למשל, תבקש להדליק נרות לפני שבת או לעשות קידוש בתחילת הארוחה של ליל שבת. אחר כך תעשה הבדלה במוצאי שבת.

אם ההצעות שלי לא מתאימות - תחשוב על דברים קטנים אחרים שלא יבהילו את המשפחה.

אחרי כמה שבועות כשיתרגלו, תוסיף עוד משהו קטן: לא להשתמש בנייד במשך השבת. אולי בהתחלה לא להשתמש בנייד רק בליל שבת. אחר כך להימנע במשך כל השבת. אחרי מספר שבועות תתרחק בכלל מהטלוויזיה בשבת. אחרי מספר שבועות, אם מתאים לך, תלך לבית כנסת, בהתחלה בליל שבת. אחרי כמה שבועות גם בשבת בבקר. אחר כך לא לנסוע בשבת...

תגלה רגישות, לא להבהיל ולא להלחיץ. אל תצהיר הצהרה גורפת: "אני שומר שבת". כל פעם תתקדם צעד קטן אחד, אם תראה שמשהו מלחיץ, תוותר ותשאיר אותו להמשך הדרך, במקומו תתקדם במשהו אחר.