אונס גבר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/06/24 13:26 כו באייר התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב.

חשוב לי דבר ראשון לציין שאני בא מבית טוב, בית ספרדי של אמונה ואהבה וקירבה ושום דבר מהאירועים שאני הולך לציין לא באשמת ההורים שלי או אחיות שלי שהשם יברך אותם.

כשהייתי ילד, מאוד קטן, בגיל 5-6 עברתי אונס על ידי גבר. בזמנו כמובן לא ידעתי או הבנתי את העניין.

לעומת זאת, 11 שנים עברו ואני מבין עכשיו. אני אשמח לדעת, האם זה נחשב משכב זכר? האם אני חלק פעיל וחוטא בסיפור? אני מכיר מעט דיני אונס נערה בתולה אבל בכלל לא לגבי נערים - לכן אני חושש שלפי ההלכה דיני כדינו. הקב"ה שם בשבילי בייחוד בזמנים הקשים יותר מכל אחד אחר, לדעת שעשיתי דבר כזה לפניו זה בלתי נסבל. אם זה אכן נחשב משכב זכר - איך אני עושה תשובה?

ואני לא מוכן לדבר על הנושא עם ההורים שלי, אני יודע שזה נושא רגיש ועדין אבל אני לא מסוגל.

תודה רבה בכל מקרה ושבוע טוב.

תשובה

שלום וברכה

בכל כוחי אני מבקש לשאול האם אפשר לחולל שינוי בדרך שאתה חושש ממנה.

אתה לא הפושע.

אתה הקורבן.

אתה לא החוטא.

אתה זה שפגעו בו.

אתה זה שצריכים לבקש ממנו סליחה ומחילה.

לא זה שצריך לעשות תשובה.

ובעיקר -

כל מה שאתה יכול לעשות על מנת לצמוח, לרפא את השברים, לרכך את המשבר, ולהכין את עצמך לחיי זוגיות מבורכים - שם תשים את מאמציך.

וכל עזרה שתעזור לך - אל תימנע מלקבלה.

כל טוב ושמחנו בשמחות