צניעות בבית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/06/24 10:32 כז באייר התשפד

שאלה

רציתי לדעת את רמת הצניעות בבית (לא נידה) בפני בעלי .

בעלי לפעמים רוצה שאסתובב באופן לא צנוע האם מותר? ואם לא נא לפרט את המותר והרצוי. תודה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הציפיות שלך, להתלבש בצניעות גם בבית נכונות: "לעניין שרוולים ומכנסים קצרים, כאן יש נושא נוסף שהשו"ע כתב שצריך להתלבש וללכת תמיד בצניעות, כפי שיש הדרכה כיצד אדם צריך להתלבש, ואפילו במקומות צנועים אין להתיר אלא מה שצריך להוריד, אבל לא סתם, על כן באופן כללי חייבים ללכת בצניעות בבית. צניעות זאת נמדדת על פי הרגילות של האנשים, ומה שנחשב אצלם צנוע ורגיל, דבר שאין רגילות לאנשים ללכת כך הרי זה אסור".

מתוך תשובה של הרב יעקב אריאל https://www.toraland.org.il/9344

האמת היא שהבעיה שלכם פחות הלכתית ויותר זוגית, תקשורת זוגית.

לבעלך יש צרכים מיניים שאינך מבינה אותם, משם באה הבקשה שלו.

לך יש אופי צנוע, ותפיסה מינית שונה לחלוטין משל בעלך, מכך באה ההתנגדות שלך.

כל אחד משניכם מצוי בשלו ולא מבין את הצד השני.

הפתרון הנכון הוא שכל אחד מכם יבין שהשני שונה ממנו ויקבל זאת. התפיסות שלכם על מיניות ועל צניעות שונות. מנקודת מוצא זו צריך למצוא דרך של הסכמה - לא ויתור אלא הסכמה בנפש חפצה.

לא נכנס כאן לפרטים ודוגמאות - ממליץ לכם לקרוא ספרות שעוסקת בתחום הזה. כיום יש הדרכה מינית שמיועדת לציבור הדתי כמו המרכז והספרים של נעמי וולפסון. אם אתם מתקשים להגיע להסכמה מלאה כדאי לפנות לטיפול זוגי.

להלן קישור לאתר של נ. וולפסון - גם דרכי טיפול וגם הספרים שלה.

https://nomiwolfson-center.co.il/