פגישות עם קרובי משפחה לא צנועים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/06/24 10:20 כה באייר התשפד

שאלה

שלום הרב.

חצי מהמשפחה המורחבת שלי היא חילונית, והם מזמינים אותנו לאירועים, מפגשים משפחתיים, וכדומה.

לרוב הבנות במשפחה לובשות לבוש לא צנוע, ואני נכשל בזה לצערי הרב ומסכל עליהן (לא מזמן הייתה בחור שעשה דברים ממש נוראיים בקשר לצניעות וגילוי עריות ברמה כזאת שלפי התורה הייתי אמור למות, אבל ברוך ה' התעשתי וחזרתי בתשובה, אז כל העניין של הצניעות קשה לי ממש), שיתפתי את ההורים של יבנושא והם אמרו לי שאני צודק, אבל מצד שני אחדות ישראל גם מאוד חשובה ושזה בסדר לבוא לאירועים משפחתיים, ולהתאמץ לא להסתכל (שבשבילי זה ממש קשה ולא תמיד אני מצליח). מה לעשות?

תשובה

שלום יקירי,

יישר כוח על הרצון שלך להתמודד כראוי.

דיני צניעות אכן מבוססים של שתי תנועות:

ראשונה בהן, היא החובה להתלבש בצניעות, ולגרום לכך שכל האווירה תהיה צנועה. זה נכון הן לגבי נשים והן לגבי גברים.

שניה בהן מכוונת לא לאחרים המתלבשים בדרך זו או אחרת, כי אם לעצמנו: אנחנו צריכים שלא לשים את מבטינו ומחשבותינו במקומות שאסור. זו תנועה סובייקטיבית, שמכוונת לעצמנו, במקומות שבהם לא נוהגים בצניעות.

ולכן, הדבר הנכון לעשות הוא אכן לנהוג בדרך הזו – אם יש צורך להיות במקומות שלא לבושים שם כראוי, לפעול בתוך עצמנו על ידי מילוי הראש והמחשבות בדברים טובים ומאירים, ולהתרכז בדברים הטובים שיש באנשים שעימם אנחנו נפגשים, ולנסות ככל יכולתנו למקד את ההתבוננות ואת המחשבות לצררים המרוממים, ולא ליפול בתאווה למקומות אסורים.

האם אתה יכול ללכת בדרך זו ?

כל טוב