גיור קטנים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/06/24 10:00 כה באייר התשפד

שאלה

שלום רב, תינוק שאומץ, וגויר ע"י המאמצים, אך לא חונך בביתו לכלל המצוות, כמו הנחת תפילין, חלק מהתפילות, לימוד תורה בבית, עד כדי כך שהקשה עליו לקיים את כלל המצוות בהמשך חייו. הוריו לא סיפרו על אימוצו עד כמה שנים לאחר גיל בר מצווה וכאשר סיפרו לא ידע שיכול למחות על כך וגילה זאת בדיעבד, לאחר שגילה נצטער שלא ידע כיון שקשה לו לקיים את כלל המצוות בגלל החינוך מהבית. האם גיורו נחשב כגיור? והאם יכול למחות מול בית דין?

תשובה

, סד

שלוםוברכה

שיפנה לבית דין רבני באזור מגוריו שיחלט על מעמדו.

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ