שינוי שם משפחה לאחר נישואין

חדשות כיפה הרב דוד לוי 26/05/24 23:53 יח באייר התשפד

שאלה

בחברה המודרנית, עדיין נהוג שהאישה תשנה את שם משפחתה לאחר נישואין לשם משפחת הבעל. יש הטוענים כי מסורת זו מחזקת את הרעיון של נחיתות נשית בעוד אחרים רואים בכך מעשה סמלי של איחוד ואהבה. האם על החברה לשנות את הנורמה הזו? האם יש חלופות מועדפות?

תשובה

שלום לך,

שם משפחה הוא ענין טכני.

בכל זוג הבא להירשם לנישואין אני שואל את האיש ואת האשה כל אחד בנפרד איזה שם משפחה הוא רוצה לרשום בתעודת הזהות.

אינני רואה בכך לא 'נחיתות נשית' ולא מעשה של 'איחוד ואהבה'.

לכן בעיני אין שום חשיבות לא לנורמה כזו ולאל לשנות אותה - כל אחד ינהג כמנהגו וכל עם ינהג כפי הנהוג אצלו בעמים רבים נהוג אחרת

בהלכה הענין ברור ללא קשר לשם המשפחה -

עצם היהדות נקבעת לפי האמא.

ההשתיכות השבטית נקבע לפי האבא כהן לוי ישראל יהודה בנימין וכד'

את זה לא ניתן לשנות במנהגים חברתיים וכד'

בברכה

דוד לוי