נוצרי בעבודה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 23/07/24 18:10 יז בתמוז התשפד

שאלה

בס"ד.

שלם וברכה.

במקום עבודתי אני עובד לאחרונה יחד עם עובד נוצרי.

לא יודע אם יש לכך משמעות אבל כמובן שמדובר באדם שמאד נעים לכלל העובדים בעבודה וכלל לא מחצין את היותו נוצרי..

מניח שאי אפשר להתייחס להכול, ובכל זאת, האם אפשר לציין מס' עניינים בהלכה שיש לשים לב אליהם? בכשרות ובכלל?אולי בעיות של ע"ז, תלמוד תורה וכו.. שוב הוא כלל לא מדבר איתי על זה אבל אולי יש בעיות שאיני מכיר

וכן לציין מבחינת כשרות האם יש דברים שמותרים? אם הוא מציע לי קפה למשל יש בעיה? וכו..

מקווה שהתנסחתי מובן, ותודה רבה לרב..

תשובה

שלום לך,

יישר כוחך על הזהירות.

העיקר לא לקיים יחסי חברות. דוגמא אם הוא מציע לך אישית כל דבר שאינו מבושל כמו פרי או עזרה מיוחדת - תסרב בנימוס. אם הוא מציע לכולם - אפשר לקבל פרט למזון מבושל

חכמים רצו להרחיק בין ישראל לעמים ולכן גזרו שלא לאכול מהבישול או מהאפיה או מיין בו נגעו ויש מחמירים גם אם רק ראו את היין וייתכן גם משקה משכר אחר.

בהצלחה דוד לוי