גיור לאחר לידה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 27/05/24 18:56 יט באייר התשפד

שאלה

אמא שלי נולדה לאם נוצריה ואב יהודי. אמא שלי הביאה אותי לעולם ושנתיים לאחר מכן(כשאני בת שנתיים) אמא התגיירה, עשתה את כל התהליך כמו שצריך מההתחלה ועד הסוף. היא נטבלה במקווה כשהתגיירה וגם אותי טבלו במקווה באותו הזמן.

עכשיו עולה השאלה האם אני נחשבת יהודיה.

לפני מספר שנים ביקשתי מחברה קרובה שתשאל את הרב שלה אם אני נחשבת יהודיה לפי הסיפור הזה ותשובתו הייתה כן אבל נתקלתי בתשובה שלילית מצד רב אחר.

אשמח לתשובה שתוכל להבהיר לי את העניין, תודה.

תשובה

שלום לך,

אני יוצא מתוך הנחה שגם אמך וגם את מקיימות מצוות.

לפי זה את יהודיה כהלכה.

הסיבה לדעות השונות היא דיון בגיור קטנים כמו במקרה שלך.

גיור משמעותו קודם כל קבלת עול מלכות שמים =חובה לקיים את כל המצוות והתחברות לעם ישראל. השאלה האם יש בילד דעת לקבל עול מלכות שמים. מכאן 2 דעות:

1. כיון שאמך קבלה על עצמה ואביך חייב במצוות גם כך אז את הולכת בדרכם ומכאן שגיורך בגיל שנתיים הוא מוחלט.

2. קטן אינו יכול להחליט לקבל מצוות ואז הגיור שלך הוא 'על תנאי' - אם קיימת מצוות בגיל 12/13 אפילו שעה אחת הרי שמתברר שהגיור כהלכה. ואם ביום בו הגיעך לגיל 12 מרדת וסרבת , הרי שגירוך אינו גיור.- לדעה זו

בהצלחה דוד לוי