האם מותר לקחת חופש מחלה מסיבה נפשית?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/05/24 10:50 כא באייר התשפד

שאלה

שלום רב, יש לי מעסיקה שלא פעם מחפשת אותי ומציקה לי בהערות לא נעימות, לפעמים זה מרגיש כאילו היא רוצה לגרום לי להתפטר, למשל: התקנתי מזוזה במשרד מיוזמתי והיא באה בתלונות, ולא פעם מעכבים לי משכורת. היום הגעתי לעבודה וזה ממש החריף עד לרמה שהערתי לה וכעסתי. אם אני נפשית מרגיש שאני צריך קצת הפסקה מהעבודה הזאת מולה, ואני מרגיש נפשית שאני לא רוצה ללכת לעבודה בשל היחס הזה,האם מותר לי לקחת חופש מחלה? אני שואל מחשש לגזל מהמעסיק.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש לשאול רופא מה הוא אומר במקרה כזה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ