אבקת חלב נוכרי - מה למעשה?

חדשות כיפה רבני כושרות 22/05/24 15:37 יד באייר התשפד

שאלה

שלום,

רצינו לשאול בעניין אכילת חטיפים או מוצרי חלב המנילים אבקת חלב נוכרי,ראינו הרבה התרים בנושא הזה ,השאלה שלנו מה דעת רוב הפוסקים לספרדים בזה? כמו כן איך לנהוג עם הילדים

תשובה

שלום וברכה

פוסקים רבים אכן הקילו באכילת אבקת חלב נכרי, אבל למעשה זה לא דיון מעשי כל כך, משום שבמוצרי מהדרין לא מכניסים אבקת חלב נכרי, ובמוצרים שאינם מהדרין מעבר לאבקת החלב נכרי ישנן עוד סוגיות רבות שבגללן המוצר אינו מהדרין, כמו כשרות שאר הרכיבים, אופן הפיקוח על המפעל, אופן הכשרת כלי המפעל, ועוד.

לכן, כמעט שאין מציאות שמי שמיקל רק באבקת חלב נכרי יוכל ליהנות בשל כך ממוצר כלשהו.

מי שנוהג כמקילים בכל הסוגיות בעולם, יוכל לאכול מכשרות רגילה המכילה גם אבקת חלב נכרי.

בברכה

יצחק דביר