ישב"צים מעורבים בדירת שירות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/05/24 08:24 יב באייר התשפד

שאלה

שלום רב!

אני עומדת להיות קומונרית בסניף בנ"ע מעורב ביישוב ומסתמן שאהיה היחידה בדירת שירות.

הסניף והיישוב בכלל הם מאוד משפחתיים והאווירה היא ממש של בתים פתוחים, כולם נכנסים חופשי לבתים של כולם וההכנסת אורחים שם היא מדהימה!

מתוך זה - ובטח כקומונרית שאמורה להיות מחוברת לכל הנוער של היישוב - חשוב לי שגם הדירה שלי תהיה פתוחה לכולם (כמובן תוך הקפדה על הלכות איחוד וצניעות) ורציתי לשאול האם מבחינת ההלכה זה בסדר לקיים ישב"צ לכל הצוות (מעורב) בדירה ובכלל לארח את הצוות בדירה.

חושבת שזה יכול להעמיק מאוד את החיבור וליצור שותפות ותחושת ביתיות גדולה ואמיתית אבל כמובן לא רוצה לעבור על הלכה חלילה.

תודה!

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שתצליחי בשליחותך.

במקום בו נשמרת ההלכה, לאמור: אין ייחוד, אין מגע, הישיבות הן ענייניות וכדו' - הדבר מותר.

בוודאי שאת יודעת שיש רבנים שסוברים אחרת.

כל טוב