אמונה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/05/24 12:48 יב באייר התשפד

שאלה

1. אם אומרים "כל מה דעביר רחמנא לטב עביד" והקב"ה תמיד עושה טוב עבורנו, אז למה צריך להתפלל על איזה קושי או חסרון? למה צריך לבקש שיהיה מצב טוב, הלא מצב של עכשיו שהשם עשה, הכי טוב בשבילנו?

2. מצד אחד אומרים" חשוב טוב יהיה טוב" ויש כח בתפילה לשנות את הטבע, ואם אדם מאמין בכל כחו שהשם יכול לשנות את הכל זה מועיל לשנות, אבל מצד אחר אדם רואה שיש דברים שנכתב על חיי אדם וסוף סוף יקרה, כמו משה רבנו שהרבה בתפילה אבל השם אמר לו רב לך וסוף סוף לא נכנס לארץ (אע"פ שזכה לראות אבל סוף סוף לא הגיע לרצונו)

אם כך, תקוה בתפילה ובטחון שיכול לשנות, אם סוף סוף לא יקרה, אפשר שיזיק הרבה לנפש אדם. מה פתרון?

3. אם אומרים שהקב" ה לא מביא נסיונות יותר מיכולת של אדם, אז למה יש אנשים שמרוב יסורים שלהם מתים? אני לא יכול לקבל תשובה של מה שאומרים שמיתה שלהם זה מה שהכי טוב בשבילם,

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אבא שנותן עונש לילדיו זהכואב לילד אבל האבא עושה לטוב לילד. כך הקב"ה כשנותן חלילה עונש הוא עושה לטבילה.

אני רואה שאתה מתלבט בשאלה זו, כדאי ללמוד היטב ספר איוב. כדאי עם פרוש הרמב"ם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי