שכר ועונש

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/05/24 10:41 ט באייר התשפד

שאלה

אף פעם לא הבנתי למה יש את העניין הזה של שכר ועונש אם לא בחרתי לבוא לעולם הזה מלחתחילה, ולמה ה׳ ברא את הכל בכלל?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אמנם לא בחרת להוולד או לא, אבל אתה אוהב את העולם וחי בו בשמחה, אתה משתתף במערכת שנקראת עולם הזה, ועל כן כל זמן שאתה חלק מהמהלך יש בו גם שכר ועונש, ולכן נאמר "על כרחך אתה מת" מכיוון שאדם רוצה לחיות את החיים ולהמשיכם, וממילא מסכים למערכות החיים. כשם שאדם גר במדינה מסוימת הוא מקבל כללי המדינה, יכול לעבור למדינה אחרת ויקבל כללים אחרים.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ