תלמוד בתלמוד

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/05/24 09:43 טו באייר התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

ייתכן שהאמוראים בבבל ידעו שעתיד להתחבר חיבור שיסכם את דבריהם?

בכל פעם שמוזכרת המילה של תלמוד, לא במובן של "תלמוד תורה" או "תלמוד לומר", אלה כמו "תלמודה של בבל" וביטויים דומים.

הביטויים האלו נכתבו בגמרא, אז אולי הוספו בעריכה הסופית, או שהכוונה בתלמוד זה אופי הלימוד שהיה אז, שתירוץ המשניות נקרא תלמוד?

תודה

תשובה

שלום וברכה

אני לא מומחה בתחומים האלה.

צריך לשאול מישהו מהעולם האקדמי.

אולם סביר להניח כי הקבצים שהרכיבו את התלמוד נרשמו תוך כדי לימוד.

כמו במשנה.

כלומר, מדובר בשכבות שכבות.

גם אם הם לא ידעו שיהיה גיבוש סופי בצורת התלמוד הבבלי - אבל הם כן ראו תהליך של כתיבה, כאמור - כמו במשנה.

זה מה שנראה לי.

אבל אני לא מומחה בתחום.

כל טוב