ישראל והגויים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/05/24 09:46 טו באייר התשפד

שאלה

תודה רבה-רבה על התשובה לשאלה שלי !

כתבתב ש-:

"איני מבין מפני מה אין את מסכימה שיש ניצוצות גבוהים מאוד גם באומות העולם. ומדוע את סבורה שיש לראות בכולם פושעים."

מעולם לא כתבתי את זה. כתבתי הפוך: אני לא רואה פושעים באומות העולם ורואה בהם ניצוצות גבוהים , כדלקמן :

"אם אומות העולם הם תוהו, סימן שיש בהם ניצוצות של אורות גבוהים מאוד. אז אי אפשר לראות בהם רק פושעים. (פושעים יש גם בישראל)."

תודה על ההבהרה שלא קיימת משנה לגבי היעלמותם של הלא יהודים מהארץ !

תודה על הציטוט מהגמרא ״מבני בניו של המן הרשע למדו תורה בבני ברק״ !

אני מבינה שהציונות הדתית מזהה את כל הערבים עם עמלק , כי "הם כולם נגדנו" כביכול. וזו הסיבה למה הם לא צריכים להיות פה.

תשובה

שלום וברכה

אכן, כך כתב הרב קוק על הדורות המוקדמים מאוד:

"

...וכי אין זה דבר מפורסם שהיה בין הראשונים יודעי דעת אלהים, נביאים, וגדולי הרוח, מתושלח, חנוך, שם ועבר וכיו"ב, וכי אפשר הוא שלא פעלו כלום על בני דורם אף-על-פי שלא הוכרה פעולתם כפעולתו הגדולה של "איתן האזרחי" אברהם אבינו ע"ה...?".

אני לא יודע כיצד הגעת למסקנה שהציונות הדתית מזהה את כל הערבים עם עמלק.

כל טוב