גזל בעבודה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/05/24 10:47 ט באייר התשפד

שאלה

שלום לרבנים

יש לי רכב מהעבודה ובו אני שם את כלי העבודה שלי כשאני עובד. לפעמים אני שוכח את הכלים ברכב ונוסע לבית. האם מותר להשתמש בכלי העבודה האלה גם בעבודה פרטית?

אציין מספר דברים

1. יש לי סולם קבוע על הרכב והמנהל אישר לי להשתמש בו גם כשאני לא בעבודה.

2. המברגה זה לא משהו מתכלה. הביט שנכנס לבורג ומסובב אותו מתכלה אבל הביט הוא שלי פרטי בכל מקרה.

3. יש לי מברגה זהה לזו של העבודה. אותו דגם בדיוק. בשימוש במברגה של העבודה בעבודה פרטית אני מקבל על עצמי בלב שלם שאם היא תינזק המברגה הפרטית שלי תהפוך להיות של העבודה.

אז השאלה היא האם ניתן להשתמש במברגה של העבודה לעבודות פרטיות

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כשם שקבלת רשות לעניין הסולם צריך לקבל רשות על המברגה, אני מאמין שכשם שבע"הב אישר את הסולם גם יאשר את המברגה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ