זרע לבטלה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/05/24 15:08 ו באייר התשפד

שאלה

היי

הרב גלעד שטראוס

שמי איתי ילד בן 14 שסובל מזרע לבטלה

לפני כחודשיים נחשפתי לדברים לא צנועים

ואז קרה לי שעשיתי את מה שעשיתי ועד שכבר נהייתי מכור ואני היום כבר לא רואה דברים לא צנועים- פורנו ועוד..אני פשוט הגעתי למצב שאני רואה מישהי אני ישר מתחיל לעשות את המעשה ברמה כזאת אני באמת מתבייש בעצמי שזה קורה לי

מתי זה קורה לי?

זה קורה לי רק בסוף היום לקראת השעות 9 בלילה ואני כל היום עסוק אני לומד משחק מתאמן יוצא עם חברים מניח תפילין אני באמת הכל ותמיד שאני מול הטלפון בלילה זה קורה לי אני באמת כל יום עושה את זה אולי פעם אחת היה מקרה נדיר שלא הצלחתי בגלל שהטלפון שלי היה בתיקון אבל כל הזמן אני חוטא וחוטא שכבר אני חושב שהקדוש ברוך הוא שונא אותי אני באמת צריך עזרה אני לא יכול לספר להורים שלי אני מפחד שהם יתביישו בי אני צריך ממך עזרה אני רק רואה בחורה בטלפון עם בגדים לא צנועים וישר עושה את מה שעושה ואחר כך מצטער על זה אני חייב את העזרה שלך כבוד הרב אני באמת אשמח

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אתה מודע היטב לנקודת הכישלון שלך. אתה מספר שלפני השינה אתה מסתכל בטלפון בתמונות לא צנועות וזה מעורר אותך לאונן (כאשר לא היה לך טלפון לא אוננת).

המסקנה היא לשנות את ההתנהגות שלך לפני השינה. אתה צריך לפעול בשני מאמצים: סור מרע ועשה טוב.

סור מרע - לסלק לגמרי את המכשיר בשעות הללו. לשים אותו בחדר אחר.

עשה טוב - למצוא דרך מעניינת ונעימה לשעה הזאת שלפני השינה למשל לקרוא ספר או לשמוע מוזיקה (לא דרך הטלפון)

בהצלחה!