למה שאלוהים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 12/05/24 15:32 ד באייר התשפד

שאלה

למה שאלוהים יחליט שאני בברית איתו אברהם עשה אותה ואלוהים מחליט בשבילי?אין פה שום בחירה חופשית

תשובה

שלום

צודק. בחירה חופשית היא דבר חשוב, אבל לא הכל נמצא בבחירה חופשית.

לא בחרת אם להיוולד, ולא בחרת אם להיות בן אדם, וגם לא אם להיות יהודי, וגם לא היכן להיוולד, ומה יהיו הנתונים הפיזיים שלך ומי יהיו ההורים שלך, ועוד המון דברים.

אחרי כל זה אתה יכול לבחור - האם להיות מתוסכל מכל מה שבבחירתך ולראות בזה גורל כפוי, או שמא לקבל את זה כנתון ולהתייחס לזה כייעוד שמאפשר לך, בתוך המסגרת שבה יש לך בחירה, איך להתנהג ובמה לבחור ועוד שלל בחירות.

הדרך הראשונה די מבטיחה לך תסכול לדעתי.

הדרך השנייה יכולה להוביל לחיים מלאי משמעות. אבל זה תלוי בך.

בהצלחה