כתובות היום

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/05/24 21:58 ה באייר התשפד

שאלה

שלום, רציתי לשאול, בעבר על מנת שגבר לא יגרש את אשתו לחינם ובשביל לעזור לה אם חלילה קורה לו משהו, היה לנשים כתובה (200 לבתולה..). היום המצב שונה לחלוטין, הופעת העבודות המשרדיות והעידן המודרני גרמו לכך שלא תמיד גבר יקבל יותר כסף מאישה אז למה עד היום זה חד צדדי, וגבר מחוייב בכסף לאישה וזה לא בוטל?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש היום התייחסות לשאלה ובתי דין מתחשבים בשאלה זו. יש דיינים שממש מתחשבים בכך.

עצמאות שלמה

יהודה הלוי עמיחי