לימוד תורה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/05/24 16:25 ד באייר התשפד

שאלה

האם יש מצווה שאם אדם יודע תורה ו או הלכה אז הוא חייב ללמד אחרים? אם כן מה המקור?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לפי הדין אדם חייב ללמד רק את בנו. ללמד אחרים זו מידה טובה וחשובה אבל לא חובה.

1. כמו שחשוב לסייע לאחרים לקיים כל מצווה, כך חשוב לסייע לאחרים לקיים מצוות לימוד תורה. אם יש ערך לפרנס לומדי תורה (יששכר וזבולון) ודאי יש ערך ללמד תורה.

2. לימוד תורה מביא שפע ברכה וטובה לעם ישראל ולעולם לכן מי שמסייע להגדיל תורה ולהאדיר עושה מעשה חשוב.