שאלה מורכבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/05/24 16:36 ד באייר התשפד

שאלה

שלום רב

אבקש סליחה מראש על השאלה המביכה הזאת

הסוגייה היא כזאת,התחלתי לפני שנה להתחזק...יצא לי לקיים מצוות מאוד לא פשוטות ובנוסף לכך יצר לי לפגום בברית לא מעט פעמים.

יש מישהי שאני מאוהב בה כבר שנה וחצי וכמעט בכל פעם שאני נפגש איתה אני חוזר הביתה ופוגם בברית מספר פעמים ברצף

שמעתי רב שאמר שבמקרים כאלה עדיף לתפוס מרחק ממנה,אני בכל אופן יודע שאני לא באמת הולך ליישם את זה ולפי דעתי זה סתם שטויות.

אני באמת מנסה בכל פעם להתגבר על היצר והצלחתי פעמים רבות מספר חודשים לשמור את הברית

אבל ב3 חודשים האחרונים אני לא מצליח אפילו שבוע ורק היום פגמתי 4 פעמים אחרי 3 ימים שלא פגמתי

השאלה שלי היא כזאת, מה אפשר לעשות לפי ההלכה? ובמה אפשר להתנחם במצבים כאלה?

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מדובר במאבק קשה מאוד. לכן צריך מצד אחד להשתדל ומצד שני להתמקד בהצלחות ולא לתת לכישלונות להחליש אותך.

1. לפני הכל צריך להתפלל - לבקש מד' שיסייע לך להתגבר על היצר, לפרט את הבקשה שלך כמה שיותר: מה אתה בדיוק מבקש? מדוע זה כל כך חשוב לך? מדוע קשה לך? בתוך התפילה תבקש גם מחילה על המקרים בהם אתה נופל ותבטיח שזה לא ישבור אותך ולא יחליש אותך להמשיך לשאוף.

2. השתדלות מעשית שיורדת לפרטים הקטנים ביותר: אתה צריך ללמוד את עצמך. לשים לב מתי בדיוק ואיך בדיוק היצר גובר עליך (במיטה? בשירותים? במקלחת?) כשתכיר את עצמך (יותר נכון את היצר שלך) תדע מתי בדיוק מתי אתה אמור לפגום, תכין את עצמך מראש. מתוך הידיעה של דרכי היצר באופן מדויק תדע לא ליפול לידיים שלו.

3. צריך לפעולבאופן אקטיבי - למצוא דרכים לשחרר לחצים - בעקר פעילות ספורטיבית מאתגרת, גם בהתנדבות או בפעילות חברתית.

אני מבטיח לך שהתקופה הקשה הזאת עוברת. כשמתבגרים לומדים להתגבר על היצר ופחות מוטרדים ממנו. תדע שיש אור בקצה המנהרה.