חידוש בגדים בר"ח אייר ובספירת העומר

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 15/05/24 10:01 ז באייר התשפד

שאלה

האם בראש חודש אייר מותר לחדש בגדים ונעלים?

תשובה

שלום וברכה,

המאמר מרדכי (תצ”ג, ס”ק ב) כותב שיש אנשים שנהגו שלא לברך שהחיינו בספירת העומר, אך הוא מוסיף שזה הגיע מימי בין המְצרים: "לא מצאתיו בשום ספר ראשון או אחרון, ואין ספק שנשתרבב זה המנהג ממה שכתוב בשולחן ערוך לקמן בסי’ תקנ”א סי”ז דטוב ליזהר מלומר שהחיינו בין המְצרים על פרי או על מלבוש."

עם זאת, בספר פחד יצחק ((למפרונטי) ערך עומר, סג ע”ב) ובדעת תורה (למהרש”ם, תצ”ג) כתבו שיש להחמיר ולא לברך שהחיינו בימי הספירה.

אך המשנה ברורה (תצ”ג, ס”ק ב) כתב שזה מותר: "ומכל מקום אם נזדמן לו איזה ענין שצריך לברך עליו שהחיינו – יברך."

וביאר הרב חיים קנייבסקי (מובא בספר בין פסח לשבועות, ט”ז, הערה א) שאין כוונת המשנה ברורה לצמצם את ההיתר, ואף לכתחילה אפשר לברך שהחיינו על פרי חדש. כך פוסקים גם כף החיים (ס”ק ד), שו”ת דברי מלכיאל (ח”ג, סי’ י”ג), שו”ת יביע אומר (ח”ג, או”ח סי’ כ”ו) ועוד.

ולכן מותר לומר ברכת שהחיינו בימי ספירת העומר.