לשון הרע

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 16/07/24 17:56 י בתמוז התשפד

שאלה

בס״ד

כבוד הרב שלום, יש לי חברה שכל הזמן מנסה לגרום לי לצחוק על אנשים שהיא רואה ברשת, בסביבתנו או אפילו סתם על אנשים חסרי ישע.

אני חונכתי שאסור להוציא לשון הרע על אחרים ואין לי כוונה כזו גם מפני שאני לא שופטת אנשים סתם, כל הזמן אני אומרת לה שתפסיק ושזה לא יפה אבל היא לא מפסיקה. האם זה שהיא מרכלת וצוחקת לידי (ומנסה גם איתי) על נראות של אנשים שהם הרי היצירה של בורא עולם יגרום גם לי לחטא?

תשובה

שלום וברכה,

א. אם את שומעת את דבריה של חברתך, את גם שותפה לעבירה.

ב. יישר כח שאת מבקשת ממנה לא לעשות את המעשה שלילי הזה, בכל אופן, אם דברייך לא מועילים, עלייך לא להיות ליד חברתך לפחות בזמן שהיא מדברת דברים אלו.

ברכה והצלחה