לימוד עם חוזר בתשובה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/03/24 17:15 ז באדר ב'

שאלה

אני לומד בקביעות עם בחור חילוני שמתעניין בחזרה בתשובה. הבחור ביקש ללמוד בחברותא את ספרי הרמבם. למדנו ביחד את הקדמות הרמב"ם - אגרות הרמבם וגם את ספר מדע - אהבה. מהו ספר המחשבה הבא שכדאי ללמוד יחד אתו? האם כדאי ללמוד ביחד את מורה הנבוכים או זה מוקדם מדי וכדאי ללמוד ספר אחר? אם כן מהו?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, יישר כוח גדול על מה שאתה עושה.

לימוד תורה הוא כמו שידוך, ומה שמתאים לאחד לא בהכרח מתאים לשני.

נראה לי כי אין טעם של ממש ללמוד מורה הנבוכים. כי רוב הדברים שהוא עוסק בהם אינם נוגעים היום בחיים הדתיים הקיומיים.

אולי כדאי ללמוד איתו משהו אינטגרטיבי, כמו פיסקאות נבחרות בפירוש רמב"ן לתורה, שכך אנו מרוויח גם קצת הכרת התורה עצמה, גם הדילמות הפרשניות, וגם את הדברים הנפלאים העולים מפירוש רמב"ן לתורה.

ואם זה לא נראה לך - נחפש משהו אחר.

כל טוב