ארגון חופות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/03/24 09:42 כח באדר א'

שאלה

שלום. אחי מתכנן להתחתן ללא רישום ברבנות, דרך ארגון חופות. חדש לי הסיפור הזה. מה זה?

1.האם זה רפורמי? קונסרבטיבי? "שוויוני/פלורליסטי"?

2. האם אני יכול להגיע להיות נוכח בחופה כזו כאדם דתי? או שזה נותן יד לעוברי עבירה ואני לא יכול להיות בחופה?

3. ובכלל, מה היחס לארגון הזה והרבנים המשתתפים בו?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

זה גוף כנראה אורתודוקסי לייט, מאפשר דברים שונים ובלבד שיתחתנו כהלכה. מאידך זו בעיה מאד גדולה, מכיוון שאין רשום מסודר על חתונות אלו, והם יכולים להפרד (אם ירצו) ללא רשום, ואז האשה יכולה להתחתן שוב עם גבר אחר למרות שהיא אשת איש ובניה יהיו חלילה ממזרים. לכן יש כאן בעיה מאד קשה. לכן הרשום מאד חשוב.

העולה שאם יש רישום הלכתי של הנשואין נראה שיש מקום להיות נוכח בנשואין.

שבת שלום

וחודש של שמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ