השתתפות בחתונה בשנת אבל (לאחר 7 חודשי).

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/07/24 10:10 י בתמוז התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני מתחתנת בעוד כשבעה חודשים בעזרת השם, לפני 9 ימים נפטר אבא של בני דודים שלי

בני דודים שלי חשובים לי בדיוק כמו אחים שלי ורציתי לשאול האם הם יכולים להיות נוכחים בחתונה שלי ? חשוב לי מאוד שהם יהיו שם אשמח לתשובתך תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

ראשית, בשעה טובה ומוצלחת. יזכה אתכם ה' לבנות בית שמח, קדוש טהור ובריא בישראל.

מקובל כי אם לחתן ולכלה הנוכחות חשובה מאוד - הם יכולים להיות בחתונה.

אבל להגביל את עצמם, ולזכור כי הם אינם נמצאים שם בניגוד לאבלות שלהם, כי אם מתוך האבלות לשמחה שלכם.

כל טוב