עשיתי עבירה אבל האם מה שקרה אחר כך הוא לטובה?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/02/24 20:23 יח באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לי שאלה שמציקה לי

אם פגעתי בחברה והתנהגתי אליה בצורה לא יפה אבל זה היה כי היה לי ממש קשה לשלוט על כך באותו רגע שפגעתי

אבל אחכ ביקשתי כמובן סליחה והשלמתי עם החברה

ולמרות כך מאז ממש התרחקנו וניסיתי לקבוע איתה ולדבר אבל זה לא כזה הולך והקשר התנתק...

אז השאלה שלי האם בעצם מה שקרה שהקשר שלנו התנתק-נחשב משמיים במושג "הכל לטובה"?

או שזה נחשב בעצם משהו שאני גרמתי מכך שפגעתי בה ובעצם עשיתי עבירה ואני צריכה לנסות להתאמץ ולהחזיר את הקשר הזה?

והשאלה שלי כאן היא גם על כל דבר בחיים

האם בעצם שעשיתי עבירה או היה לי בחירה ובחרתי בדבר הלא טוב - דברים שיגרמו ויקרו ויתגלגלו מכך הם לטובה? בים אם התחרטתי על העבירה שעשיתי ,ובין אם לא.

אשמח מאוד לקבל תשובות

תודה.

תשובה

שלום וברכה

הבה נתקדם צעד אחר צעד:

בשעה שאנו פוגעים באדם אנחנו חייבים לבקש את סליחתו ולרצות אותו. יפה נהגת. יפה שבקשת סליחה ויפה שהשלמתן.

אבל, כנראה שבעקבות כל הסיפור גם חלק ריחוק ביניכן.

אנחנו לא יודעים האם זה "לטובה". הקביעה כי ה"כל לטובה" היא קביעה שמסתכלת על הדברים מלמעלה, והיא ייחודית לאנשי סגולה, כמו רבי עקיבא ונחום איש גמזו, כל אחד לפי דרכו. בחיים עצמם אין אנו יודעים מראש האם ההתרחקות ביניכן היא לטובה או שדווקא היא אינה מקדמת אתכן לשום מקום טוב.

מה אפוא את צריכה לעשות ? לבחון את הדבר. אם את חושבת שחידוש הקשר ביניכן יביא טוב - את צריכה להתאמץ לעשות את הדבר, ולא לומר לעצמך כי "הכל לטובה", וחוסר הקשר שקיים עכשיו הוא דווקא לטובה; לעומת זאת, אם את מבינה כעת כי ההתפרצות שלך נבעה גם מצד העובדה שהקשר הזה לא עושה לך טוב – אין שום חובה לחדש אותו.

את אפוא צריכה לקרוא את עצמך, ולהחליט מה נכון לעשות בעת הזו.

כל טוב