חמותי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/03/24 09:44 כא באדר א'

שאלה

לרבנים שלום

אני ובעלי התחתנו שנה שעברה, שנינו בעלי תשובה

הסיפור ארוך ומורכב אנסה לתמצת

יצאנו במשך שנה כחברים כי הייתה מניעה להתחתן מצד משפחתי

בזמן הזה חמותי ואני היינו בקשר טוב ממש וגם אחרי החתונה

למרות שהיו הרבה תקלים בדרך תמיד כיבדתי ואהבתי אותה והפוך

אחרי החתונה היו מספר מקרים שבעלי עירב אותה בריבים שלנו, מה שגרם לפיצוץ בו היא קיללה אותי

אני אף פעם לא עניתי לה או דיברתי אליה לא בכבוד גם בזמן הזה

היא התנצלה, בעלי הבין את הטעות והמשכנו הלאה.

אחרי לידת בני היא התפרצה עליי, ירדה עליי שהיה לי דכאון,קיללה אותי, היא וגיסתי משום מקום.

גם אז, לא עניתי לה בחזרה ולא קיללתי רק אמרתי שאליי לא מדברים ככה, ובשלב כלשהו עירבתי את משפחתי שלא ידעו דבר מעולם כי כבר הרגשתי חסרת אונים ודם היה לי פחד שהילד ילקח ממני

מאז המצב ובין בעלי גרוע ברמות, הוא עובד על עצמו, ואני מפחדת מהרגע שנגיע לפתור את העניינים

כאילו יש לי 2 קולות בראש

אחד אומר תשלימי איתה, בורא עולם לא אוהב שנאה

השני אומר הגבולות איתה מאוד מתוחים תמיד וכל פעם שמציבים לה גבול בצורה הכי יפה ומכבדת היא ישר מתפרצת, מקללת ומוציאה הכל עליי

לא מעוניינת שהילד ישמע דברים כאלה עליי.

אני מזמן רציתי להתגרש, לא מסוגלת להכיל את זה אבל בעלי לא רוצה.

אני לא מצליחה לראות מציאות בה אני חוזרת לקשר עם משפחתו

מרגישה מיואשת כבר

מה עליי לעשות??

מאז אנחנו לא בקשר

תשובה

ב"ה

שלום וברכה

הסיפור שלך קשה ומורכב, יש בו מספר משתתפים, את, אישך, חמותך, גיסתך. ברור שבנושא כזה אי אפשר לתת עצה במכתב קצר, יש להכנס לכל הנושא בעומק ובשיקול דעת עמוק. על כן נראה שראוי שתפנו ליעוץ זוגי, הנושא עמוק וחשוב מלהניחו בלא טיפול מקצועי מקיף. יש גם יועצים זוגיים יראי שמים שמבינים היטב את הנושא. ראוי לטפל בכך במקצועיות ובזריזות.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ