זרע לבטלה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/02/24 09:56 יז באדר א'

שאלה

יש המון לפרט אבל זה יקח לי עד הבוקר

אז בקצרה...

יש לי אבא שאני אוהב אותו מאוד

הקדוש ברוך הוא

אני רוצה רק לקיים את המצוות שלו ויותר

לקדש את השם שלו בעולם ומה לא

יש דבר אחד ומגעיל שיושב עלי כבר 3 שנים ואני לא הצלחתי להיפתר ממנו ליותר מחודש

הוצאת זרע לבטלה

אף פעם לא רציתי את זה

כואב לי כל פעם מחדש

אני מבטיח שזהו אבל איך שהוא יצר הרע גובר שוב

יש פעמים שכן אני מצליח להתגבר

ואין ניסיתי את כל הדרכים שהגיעו אלי

אני לא רוצה את זה!!!

אני רוצה את אבא!!!

נמאס לי מהח*א הזה.

אשמח אם יש רב שיוכל לעזור לי לכפר ולהפסיק עם זה לתמיד.

תשובה

שלום וברכה

עצה: אם יהיה רב או אדם כלשהו שיאמר לך כי יש לו דרך להפסיק עם זה "אחת ולתמיד" – פרוש ממנו. הוא משקר. אין כזה דבר.

שכן היצר הרע הוא מנוסה מאוד, ויש לו כל פעם טכסיסים חדשים, והוא יריב קשה.

אבל אפשר להתקדם.

בשתי דרכים.

ראשית, לעשות טוב בתחומים אחרים. לא להתמכר למאבק בנושא הזה דווקא, ולא לבסס את כל היחס שלך ליראת השמיים שלך על הנושא הזה.

יש בך הרבה דברים טובים אחרים, וקודם כל כדאי לעשות אותם. והרבה. גם אם המחיר הראשוני שלהם הוא פחות תשומת לב למאבק בהוצאת שכבת זרע לבטלה.

שנית, לקבל על עצמך להסכים להיות "צדיק", במובן של "שבע יפול צדיק וקם". כל פעם לצמוח. לנסות מחדש. להרחיק את הזמנים.

ועל ידי כך להיכנס לתוך תנועה של תשובה ותיקון.

הצירוף של האור בדברים האחרים שאתה עושה, ביחד עם תנועת התיקון שאתה עובר – יש בו כדי להתקדם.

ותאיר לך דרכך.

כל טוב