הלכות שבת הדלרת נרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/03/24 11:42 כח באדר א'

שאלה

שלום הרב,

-אני צריכה להדליק נרות לפני או אחרי אמא שלי?

-זה משנה אם אנחנו מדליקות באותו המקום?

-אם אני (לא נשואה) מדליקה כמאת תמיד זה נדר?

-אני יכולה לעשות מלאכה אחרי שאמא שלי מדליקה?

-מה בעצם מכניס את השבת ונחשב שיצאתי ידי חובה בעצם? הכוונה של אמא להוציא אותי? הכוונה שלי לצאת ידי חובה בברכה שלה? ואם היא התכוונה ואני לא(היא אמרה לי שהיא תמיד מתכוונת להוציא את כולם ידי חובה למרות שאני מדליקה אחריה)?

או שמה שמוציא אותי ידי חובה זה משו הילכתי קבוע ולא צריך לכוון משהו? אם כן מה הדבר הזה שמחניס לי את שבת?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. לכתחילה צריך שאמך תדליק קודם מדין כבוד אם, אבל אם היא מבקשת אומרת לך שתדליקי קודם את יכולה להדליק קודם.

ב. כשלא מדליקים באותו מקום אין משמעות לסדר.

ג. רצוי לומר שזה מנהג ולא נדר.

ד. אם לא הדלקת ואת תדליקי בהמשך את יכולה לעשות מלאכה אחר אמך.

ה. כשאת מקבלת על עצמך את השבת. אצל נשים בד"כ בהדלקת נרות. אבל אפשר לפעמים לומר שמקבלת שבת רק לאחר מכן (לפני שבת).

שבת שלום

חודש של שמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ