רצף תאונות דרכים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/02/24 16:39 יג באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני נהגת זהירה בד"כ, בשבועות האחרונים הייתי מעורבת בכמה תאונות דרכים שבהן נתקעו בי. ב"ה לא נפגעתי, רק נגרם נזק קל לרכב.

האם יש בזה מסר מהקב"ה?

מה מומלץ לעשות?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שמחה גדולה על כך שלא נפגעת. הפח נשבר ואנחנו נמלטנו.

בימים בהם היה נביא בישראל - זה היה תפקידו.

לפענח את מה שמתחולל וללמד אותנו לקרוא את מה שביסוד המציאות.

אלא שאין בנו נביא כעת, ואין אנו מסוגלים לדעת במדויק את דבר ה', ואת מה שמחולל את מה שעובר עלייך.

לפיכך, אולי כדאי להחליף את השאלה לשאלה אחרת: למה אני מסוגלת להתעורר כתוצאה מאירועים אלה ?

למשל, לעשות עוד דברים טובים עם האוטו. לעשות חסד. לעשות צדק.

להיות רגיש יותר ואחראי יותר לסיכונים. להקפיד יותר במצוות "לא תעמוד על דם רעך" בהקשרים שונים.

כלומר: לחיות חיים שבהם אנו שואלים לאן הוליך את מה שמתעורר בנו כתוצאה מהתאונות האלה.

ובדרך זו להפוך את המצוקה לתנועה.

גם בלי לדעת במדויק למה הדברים האלה התחוללו בנו.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב