הכוזרי מול שער הייחוד והאמונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/02/24 16:42 יג באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב.

רבי ישראל משקלוב כתב שהגאון מווילנא אמר ללמוד במקום שער היחוד בחובות הלבבות את הכוזרי.

מה יש בשער היחוד שהגאון מווילנא המליץ לתלמידיו לא ללמוד אותו?

אני לא מתכוון שבגלל זה לא אלמד את שער היחוד אך מסקרנות אני שואל

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

המקובל הוא שמדובר בשער שעוסק בפילוסופיה של הוכחת האלוהות

ולגר"א ולשעמו הייתה רתיעה ממנה.

ראה את דברי הגר"א:

באור הגר"א יורה דעה סימן קעט ס"ק יג

"...ואף על פי כו'. הרמב"ם וכ"כ בפי' המשנה לפ"ד דעבודת כוכבים אבל כל הבאים אחריו חלקו עליו שהרי הרבה לחשים נאמרו בגמרא והוא נמשך אחר הפלוסופיא הארורה ולכן כ' שכשפים ושמות ולחשים ושדים וקמיעות הכל הוא שקר אבל כבר הכו אותו על קדקדו שהרי מצינו הרבה מעשיות בגמ' ע"פ שמות וכשפים אמרה איהי מלתא ואסרתה לארבא אמרו כו'..."

כל טוב