דברי חיבה בדייטים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/02/24 08:37 יא באדר א'

שאלה

שלום הרב, רציתי לשאול האם מותר לדבר דברי חיבה בדייטים, כשאני יודעת שזה הבחור שאיתו אני רוצה להתחתן זה בסדר לקרוא בשמות חיבה, מותר לי לקרוא לו חיימשלי, נשמה שלי? או שבעייתי

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שיהיה בשעה טובה ותזכו להקים בית קדוש, טהור, בריא ושמח.

קשה "למדוד" את עומק הקשר ואת ביטויי החיבה, בעיקר לאור העובדה שביטויים אלה הם בעלי משמעות שונה אצל בני אדם שונים.

בדרך כלל, כל עוד לא קשרתם קשר של ממש, ולו באירוסין של ימינו - צריך להישמר מביטויי חיבה, בשל העובדה שיש בה אינטימיות המתאימה למציאות שבין איש ואשתו, ולא בין בחור ובחורה שנפגשים לצורכי היכרות.

כשתתקדמו לקראת כריתת ברית יהיה לזה הרבה יותר מקום.

כל טוב