דחוף בשבילע מאוד מאוד! בנושא כשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/02/24 20:27 יג באדר א'

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב.

אני חוזרת בתשובה ולפני שממש התחזקתי אז קניתי כל מיני שפתונים שיש בהם שעוות דבורים. וגיליתי רק עכשיו שזה בכלל לא כשר. (כמובן שכבר הרבה זמן אני לא משתמשת בזה כי ידעתי שזה כנראה לא כשר )

ואת כל השפתונים שמתי בשקית סגורה. אבל אני מפחדת שאם אזרוק לפח אז ימחזרו את זה במפעלים לקופסאות או כל מיני פלסטיקים אחרים, ואז גם הדברים הממוחזרים לא יהיו כשרים. מה לעשות עם השפתונים? לשרוף אותן או שזה בסדר לזרוק? אשמח להדרכה????????

שבת שלום ומבורך.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין בעיה לזרוק בפח. מי שיקח יקח על אחריותו.

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ