היזהרו בבני עניים כי מהם תצא תורה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/02/24 16:31 כט בשבט התשפד

שאלה

שלום לך כבוד הרב רציתי לשאול , מה הכוונה במשפט , היזהרו בבני עניים כי מהם תצא תורה , מה הכוונה ? שעניים חכמים יותר מעשירים? ואם כן - למה ?

תשובה

שלום וברכה

המשפט החשוב הזה מבקש להדגיש שני דברים:

א. ישנה חלוקה אינסנטקטיבית שעשירות קשורה בחמה, ועוני בטפשות. הגמרא מנתקת בין השניים, וקובעת כי אין קורלציה בין כסף ובין תורה.

ב. לא זו בלבד, אלא שיש בקבוצת העניים גם סיכוי גדול, שכן אפשר שדווקא היותם בני עניים תביא ליציאת תורה מהם יותר ויותר. המוטיבציה שלהם להצליח, מסירות הנפש הנדרשת מהם וכדו' - הם מבוא ומפתח לצמיחתם וגדלותם.

כל טוב