הורים נגד בן זוג

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/02/24 14:16 כט בשבט התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב אודה לעזרתך.

אני גיורת, אמא שלי לא יהודיה, אבא שלי יהודי. אמא שלי גם לא מעוניינת להתגייר.

אני הבנתי שכאשר בן אדם עובר גיור - הוריו כבר לא הוריו.

אני הכרתי בחור, יהודי, שומר תורה ומצוות!

העניין שאבא שלו אפריקאי. אבל הבחור עצמו יהודי! שומר מצוות ותורה!

ההורים שלי לא מקבלים אותו בשום פנים ואופן, צועקים עלי ומדברים עליי בצורה מזלזלת.

הם אמרו לי שלא אקבל את הברכה שלהם.

הייתי מעוניינת לדעת , האם גם כאשר בן אדם עובר גיור ברכת הורים חשובה?

מה הרב היה ממליץ לעשות?

תודה רבה על העזרה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אמנם גר שהתגייר הוא כתינוק שנולד, אבל תמיד טוב שיהיה קשר עם ההורים אפילו שהם הורים ביולוגיים בלבד.

לפעמים אפשר לפתור בעיות כאלו על ידי ערוב אדם חיצוני, ובייחוד אם הוא בעל מקצוע ומכיר בתכונות הנפש.

בכו"א אם הנושא לא נפתר, אין חובת כבוד או"א בשאלה זו מכיוון שכבוד או"א שייך רק בדברים שנוגעים לאב ולאם, אבל בנושא חתונה שייך רק לחתן או כלה, ועל כן אין להורים כח כפיה בנושא כזה.

בהצלחה רבה

מזל טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ