מאמן כושר לקבוצת נשים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/02/24 14:20 כט בשבט התשפד

שאלה

האם מותר לי בתור מאמן כושר לאמן קבוצת נשים בגיל השלישי (65-90)? לציין שהן לבושות בצניעות וכן בגלל הגיל האימונים הם בעצימות נמוכה מאד כי הם רק להשגת בריאות ולא להבלטת איברים.

האם גם פה יש דין של ''טרוד במלאכתו"? יכול להיות שלא צריך בכלל דין זה מכיוון שבגלל אופי האימון (בגלל הזהירות של הגיל) אין הבלטת איברים יותר משגרת היום מול נשים?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לכתחילה אין להיות מאמן כושר לנשים, אבל כשאין ברירה והנשים לבושות בצניעות אפשר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ