האם אסור לקפל לחם שיש עליו איזשהו רוטב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/02/24 18:52 כט בשבט התשפד

שאלה

שלום,

אם בשבת אני טובל לחם בשמן זית או בטחינה או משהו דומה, ואחר כך מקפל את הלחם ונופלות ממנו טיפות, האם זה נחשב סחיטה ואסור? תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

סחיטה זה רק הוצאת דבר מתוך דבר, הטחינה איננה נספגת בלחם אלא עליו ואפילו אם אתה מקפל אין בבך סחיטה כלל.

גם השמן למרות שהוא נספג בפת עיין או"ח סי' שכ סעי' א ברמ"א, שם צריך את המים או השמן שבפת, אבל במקום שלא צריך את השמן אלא הוא מתעסק באכילה ודרך אגב יוצאת טיפה אין איסור.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ