קושי באמונה בה'

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/02/24 07:13 כז בשבט התשפד

שאלה

שלום הרב.

אני מקיימת את המצוות, ובאמת לאחרונה יש לי צימאון ללמוד תורה, להשתפר במידות ובאמת להכניס את ה' בפעולות שלי ביומיום. אבל לפעמים כשפתאום מדברים על השורש של האמונה, על הבסיס שלה, משהו בי מתערער מאוד. פתאום עולות לי מחשבות על האמונה וכל מיני שאלות. ואני לא יודעת מה לעשות. מצד אחד אני באמת מרגישה את ה' אבל מצד שני פתאום כששואלים שאלות על איך האמונה מסתדרת עם המדע, ולמה דווקא היהדות זו הדת הנכונה וכל מיני שאלות בסגנון, נכנסים בי חששות. אני רוצה שיהיו לי תשובות על השאלות האלה, והבסיס שלי והשורש של האמונה שלי יהיו חזקים, כי כרגע אני מרגישה שאני בונה מגדל על בסיס לא חזק, וכל שאלה הכי קטנה שישאלו אותי יכולה לפרק את המגדל. מה הרב אומר? יש אולי דרכים שאתה ממליץ ללמוד בהם? דברים שכדאי לעשות?

תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על המקום שבו את נמצאת ועל הרצון העמוק שלך.

אשתף אותך בעצה: אם היא טובה ועונה למה שאת מבקשת - מצוין, ואם לא - אנא חזרי, ונחפש דרך אחרת.

לפני שאת מחפשת תשובה לשאלות - להקדים לעסוק בנושא היחס בין אמונה ובין שאלות שאין אנו יודעים עד תום את התשובות להן.

ואיך לעשות את זה ?

במקומות רבים הנביאים הקבילו בין האמונה בריבונו של עולם ובין אהבת איש ואישה. כמובןֿ, מדובר בדימוי בלבד, ולא בהשוואה מהותית, אולם הרבה מאוד ניתן ללמוד מתוך שפת האהבה על שפת האמונה.

ובהקשר שלך: מה מקומן של שאלות שקשה לענות עליהן על יחסי האהבה של מי שאת מאוהבת בו, וכדו׳.

אשמח אם תקראי את המאמר הזה:

https://www.ypt.co.il/%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%A9/%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99-%D7%A8%D7%94%D7%99-%D7%94%D7%A8%D7%91-%D7%99%D7%95%D7%91%D7%9C-%D7%A9%D7%A8%D7%9C%D7%95/%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99-%D7%A8%D7%94%D7%99-%D7%94%D7%A8%D7%91-%D7%99%D7%95%D7%91%D7%9C-%D7%A9%D7%A8%D7%9C%D7%95/%D7%9E%D7%A9%D7%9C-%D7%94%D7%90%D7%94%D7%91%D7%94

ותראי אם הוא יכול לפתוח לך פתח.

כאמור, אם כן - מצוין; אם לא - אנא שובי.

כל טוב