קשיי ריכוז בתפילה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/02/24 19:01 כט בשבט התשפד

שאלה

מאז שאני זוכרת את עצמי היה לי קשה להתרכז בנוסח מובנה שקוראים מתוך סידור. זה גורם לי בין היתר לוותר מראש על ברכת המזון בגלל האורך והריכוז שנדרש לשם כך.

האם אני יכולה להסתפק בקריאת הנוסח המקוצר של ברכת המזון שבדרך כלל אני מצליחה להגיד בכוונה או שעדיף לומר את הנוסח המלא בכל זאת?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בברכת המזון אפשר לברף אפילו שיכור קל (לא שיכור גמור שלא יכול לדבר בפני מלך) העיקר שידע שמברך למלך העולם, ולכן נראה שעדיף לומר את כל הנוסח של ברכת המזון, ומה ששאלת לעניין חוסר הריכוז נראה שבברכת המזון כל ברכה יש לכוון בנושא המרכזי. בברכת הזן - על המזון שקבלנו. בברכת הארץ - על הארץ ועל התורה. בברכת ירושלים - מלכות בית דוד. אפילו אם לא הצלחת להתרכז בברכה עלתה לך ברכת המזון כפי שכתבנו בדין שיכור או מי שרק מבין את המילים ולא את המשמעות, בלשון הקודש זה מספיק.

ברכה והצלחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ