סימן שעוד לא הגענו

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/02/24 17:11 כה בשבט התשפד

שאלה

שלום לך כבוד הרב , נעמי שמר כתבה , "סימן שעוד לא הגענו והאופק עוד רחוק וליבך עודו פתוח אל ארבעת הרוחות וצריך להמשיך ללכת וצריך להמשיך לצעוד והדרך עוד מושכת ארוכה" ...ורציתי לשאול כי עלתה בי מחשבה שלעולם לא נגיע אל האופק מעצם היותו אופק , אז לאן בעצם אנו צועדים ? מה המטרה ? הרי לאופק לעולם לא נגיע. ?

תשובה

שלום וברכה

אני מאוד מזדהה עם השיר הזה.

ואכן, ההליכה היא מתמדת, וכל עוד נשמה בנו אנו מסוגלים להתקדם וללכת עוד הלאה והלאה.

ברם, לא יהיה זה נכון לא להסתכל על תחנות הביניים.

אליהן אפשר להגיע. לאופק לא - אבל לתחנות תחנות - בוודאי שכן

וכשמצטרפת הליכה מתמדת ביחד עם התקדמות מתחנה לתחנה ומהישג להישג - חיים את החיים האמיתיים.

הלוא כן ?

כל טוב