חברה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/02/24 00:20 כב בשבט התשפד

שאלה

יש לי עסק כבר שנה וחצי שמאוד פרח הייתי מעשר הייתי משתדל לשמור על הברית גם לפחות לא לפגום חודש שלם כל פעם גם כדי שיהיה לי שפע וזה באמת הצליח ומאז המלחמה פגשתי משהי התאהבתי בה ונהינו ביחד

אני יודע שאסור לפי היהדות חברה וצריך לשמור נגיעה עד החתונה ומאז שאני איתה אין לי בכלל ברכה בעסק והרווחים רק יורדים ויותר מזה אני רק מקבל מכות של הוצאות כבדות משום מקום

יכול להיות שזה אלוהים רומז לי לעזוב אותה כדי לעשות את רצונו ולא להיות עם חברה? אני ממש אוהב אותה ויותר מזה גם לא רוצה לפגוע בה כי שנינו אוהבים אחד את השני…

ומצד שני אני מאוד מאמין בקדוש ברוך הוא ולא רוצה להכעיס אותו ולקבל עוד מכות של עונשים…

מה כדאי לי לעשות אני במצב מאוד מתסכל…

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תשמרו נגיעה אחד מהשני אבל תוכלו להפגש במקומות שיש אנשים רבים או חברים, כך גם תנצל מאיסורים חמורים של כרת, וגם תוכלו להתחתן.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ