פסיקה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/02/24 00:23 כב בשבט התשפד

שאלה

שלום הרב אשמח לתשובה כנה בלי ענייני קו או גוש וכל הפוליטקיה של הציבור הדתי פשוט לעשות רצון השם

אני אדם דתי לאומי וההורים שלי טיפה פחות דתיים ממני אך דתיים כלומר הם עושים מה שההורים שלהם עשו בלי לברר הלכות לפי רב מסוים או פסיקה מסוימת

אני רוצה לוודא שמותר לי כאדם טוניסאי ללכת בפסיקה על סמך פניני הלכה בלבד כי למדתי את פניני הלכה ואני מחובר לאופן חשיבה של הרב מלמד ולאהבת העם והארץ שלו ומצד שני אני חושב שהוא רב עכשווי שמטפל ביסודיות בבעיות שצפות כיום במדינה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם אתה טוניסאי עליך לפסוק כמנהג הספרדים ובמקומות שהיו פסיקות מיוחדות לתוניסאים יש לנהוג כמותם. לא ראוי לבלבל הלכות ומנהגים של קהלות שונות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ