שמירת נגיעה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/02/24 00:26 כב בשבט התשפד

שאלה

בחורה דתית שמתחזקת עכשיו יוצאת עם בחור שומר שבת(לא מניח תפילין וללא ציצית)

יוצאים בדיוק חודשיים. לא שמרנו נגיעה. אבל בימי נידה לא נפגשנו.

בדיוק ביום שהיה לנו חודשיים. הקב"ה כיוון אותי תודה לאל, להרהר בתשובה ולהתחיל לשמור נגיעה.

שיתפתי את הבחור ואמרתי לו שמעכשיו שומרים וצריך לתקן.

הסכמנו על כך.

ועצם העובדה שהיה לנו שיח והסכמה מזה אני מתרגשת.

ואמרתי לו שצריך ללמוד על זה יותר.

איך לומדים יחד על זה? אני רוצה שהוא ממש יעמיק וזה יגע בו

ותהיה לנו הבנה עמוקה בזה. בלי ספקות.

ועוד דבר איך לדחוף אותו כן להתפלל ולשים ציצית ותפילין.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

את לא צריכה לחנך אותו, אלא כשהוא יראה אותך מתנהגת כבת ישראל כשרה, ואם מדי פעם תתפללי או ברכת המזון זה יבוא לו לאט לאט, אבל האשה איננה צריכה להיות המחנכת של האיש, אבל לעזור לו בעקיפין לקיים מצוות, ועשית כחכמתך.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ