דחוף בשבילי שיהיה תי תשובה לפני כניסת השבת ולפני השבת , תודה רבה רבה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/02/24 00:40 כב בשבט התשפד

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב!

כמה שאלות

ההורים שלי חילוניים אז אני ואחותי מדליקות נרות שבת. ויש ארבע נרות (כבני הבית) האם אני ואחותי צריכות להדליק כל אחת נר אחד (בגלל שאנחנו לא נשואות) או כל אחת שתיים (וביחד זה ארבע כמו בני הבית) כי אמא שלי לא מדליקה נרות.

וגם האם בברכה של הדקלת הנרות האם מותר לי להגיד - שתחונן אותי ואת בעלי לעתיד בעתו ובזמנו ? או פשוט להגיד את הברכה הרגילה בלי השתחונן אותי ואת אישי וישר לדלג -שתחונן אותי ואת משפחתי ואת כל קרובי …

האם מותר לי להגיד ״שתחונן אותי ואת בעלי לעתיד בעתו ובזמנו״ או להגיד ״שתחונן אותי ואת משפחתי וכל קרובי״ והאם מותר לי לשים מי פה על מברשת שיינים בשבת? (במקום משחה״ ואז לצחצח שיינים? והאם זה איסור שהמי פה נהיים קצף התוך הפה כמו משחת שינים או שזה מותר ואין איסור כזה?

תודה רבה ושבת שלום!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

העיקר שיהיו בבית שתי נרות. ואינכן צריכות להוסיף יותר מזה.

עדיף לומר את הנוסח הרגיל בלא להכנס על דברים שלא באו לעולם עדיין.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ