זוגיות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/02/24 00:55 כה בשבט התשפד

שאלה

כבוד הרב יש לי בן זוג והוא יותר גדול ממני אמרנו שאנחנו רוצים להתחתן כי אנחנו רואים את זה רציני אז מצאנו רב שיחתן אותנו מבלי שההורים שלי ידעו רק כדאי לחיות בהיתר ואז שנגיע לגיל מסוים אני אתחתן רגיל איתו הרב יש לי חברה הכי טובה 10 שנים כמו אחות היא אצלי כל יום כל היום גדלנו ביחד שהחלטתי לחזור בתשובה כל החברות שלי התרחקו ממני והיא היחידה שנשארה איתי וביום הולדת קנתה לי את החצאית הראשונה שלי אנחנו באותו בית ספר באותו כיתה והבן זוג שלי אמר לי שאני צריכה להחליט שזה או היא או הוא והוא אמר שהרב אמר לו שהוא לא יכול לחתן אותנו אם יש לי חברה ערבייה ואני לא יודעת אם הוא אמר את זה כדאי שאני אתנתק ממנה או כי הרב באמת אמר את זה הגיוני?

אני לא מצליחה להתנתק ממנה היא כמו אחותי במשך כל כך הרבה שנים ואני לא ממש יודעת מה לעשות הוא כרגע נפרד ממני והוא לא מוכן שנדבר עד שאני לא אנתק איתה קשר אני חייבת שתעזור לי כבוד הרב

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

נראה שאם הוא לא יודע להתפשר ולהגיע להסכמות ביחד, זה מתכון לחיים קשים, אי אפשר לחיות עם אדם שלא יודע להתפשר וללכת לקראת, חז"ל אומרים: אין אדם דר עם נחש בכפיפה אחת. לכן אל תצטערי המשיכי את חייך ואי"ה תמצאי את זווגך הנכון. ובייחוד שהוא יגרום לכך שתתנתקי חלילה מהוריך שגם זה נושא רגיש במיוחד, אפילו אם ההורים לא שומרי תורה ומצוות, אבל קשה מאד ואסור להחליף אבא ואמא, ואולי זו סיבה שלו להשתלט לך על חייך.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ