חייזרים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/02/24 17:07 כה בשבט התשפד

שאלה

שלום רב,

בדיון עם עמיתי, חלקם דתיים וחלקם קראים, עלתה הסוגיה - האם קיים אזכור בתנ"ך לחייזרים, ומה היחס בכלל ביהדות לקיום חייזרים?

ידוע לנו שבנוצרות קיימת סתירה עם קיום חייזרים.

האם על פי פרשנויות מסוימות קיימים חיים על כוכבי לכת אחרים, ואם כן מה משמעותן עבורנו ועבור הקב"ה?

האם ייתכן שקיימת ביקום עוד ציוויליזציה בה בחר הקב"ה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

התורה איננה ספר פיזיקה או אגרונומיה, אין לתורה שם התייחסות לגלאקסות אחרות, כשם שאין בתורה עולם הבא או גן עדן, מכיוון שהתורה עוסקת רק בעולם שלנו ובאנשים החיים בעולם. גם גיל העולם על פי התורה נקבע משעה שנוצר אדם הראשון, מה היה קודם ומה יהיה אח"כ לא נמצא בתורה, שכל כולה להביא את האדם לדרך הישרה והטובה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ