נדר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/01/24 11:45 כו בטבת התשפד

שאלה

אני נדרתי נדר שאם אח שלי יצא בשלום מעזה אני אפסיק לראות תכנים אסורים. אח שלי יצא בשלום בהפסקת אש וחזר האם הנדר עדיין נחשב?

מה יקרה אם אני אפר את הנדר?

האם התרת נדרים זה מספיק?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ברוך השם שאחיך יצא בשלום ושלם מעזה.

תכנים אסורים אין לראות, בין אם היה נדר או שלא היה נדר, הדבר הוא קלקול לנפש האדם ומוריד אותו בדרגות הרוחניות. אבל כעת יש על כך גם נדר.

לגבי התרת נדרים, צריך לפנות לרב תלמיד חכם שיודע בעניין נדרים שיאמר לך האם אפשר להתיר נדר כזה.

חזק ונתחזק

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

צריך להזהר מתכנים אסורים בכל מקרה, אבל כעת גם יש על כך גם נדר. לשאלתך בדבר הפרת נדרים, נראה שכיון שזה נדר נכון אין אפשרות להפר אותו.