האם לא להניח תפילין זה חטא?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/01/24 00:12 כו בטבת התשפד

שאלה

שלום רב,

אני אדם דתי שמניח תפילין כל יום ולאחרונה קצת קשה לי עם זה, האם לא להניח תפילין זה עבירה? או שזה להפסיד מצווה כמו לדוגמא צדקה?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

התפילין הם תפארת ישראל, "פארך חבוש על ראשך" ולכן ביטול הנחת תפילין לא רק ביטול מצוות עשה אלא יש בכך גם ביטול תפארת ישראל. וחז"ל הוסיפו לנו שגם הקב"ה מניח תפילין, התפילין של הקב"ה הם כנגד התפילין של ישראל. על כן אין להשוות כלל בין מצוות אבל בודאי אין להשוות בין מצוות תפילין וצדקה או ציצית.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ